تهران، پاسداران، بوستان نهم، ساختمان مهـــر، پلاک ۱۳۳، طبقه ۵، واحد ۱۷

دکتر هادی سرمست / جراحی بینی / هر آنچه که باید درباره جراحی بینی عقابی بدانید
۱۴ دقیقه
بینی عقابی

هر آنچه که باید درباره جراحی بینی عقابی بدانید

آنچه می خوانید...

عمل “رینوپلاستی”، همان جراحی پلاستیک بینی است که طی آن جراح می‌تواند بینی عقابی فرد را به بینی کوچکتری تبدیل کند. برخی از افراد خواهان حد کمال هرچیز از جمله اجزاء چهره خود هستند و مایلند عمل جراحی بینی عقابی را انجام دهند. به همین دلیل است که طول بینی آن‌ها هر انداره باشد برای تغییر شکل آن، به هر شکل و شیوه ممکن، به جراح پلاستیک بینی مراجعه می‌کنند. البته عمل بینی عقابی هیچ مشکلی ندارد، به شرطی که فرد استطاعت انجام آن را داشته باشد.

رفع برآمدگی پل بینی (قوز بینی) یکی از رایج‌ترین چیزهایی است که افراد می‌خواهند جراح زیبایی بینی برای آن‌ها انجام دهد. قوز بینی افراد، از نظر اندازه می‌تواند بسیار متنوع باشد. شاید بینی شما فقط یک قوز کوچک دارد که می‌خواهید آن را بردارید، یا شاید هم بیشتر از یک بینی رومی با یک قوز بزرگ، مزاحم و چشمگیر باشد، اگر بینی شما در یکی از این دو حد نهایی و یا حد وسط آن باشد، درهرصورت جراح با عمل بینی عقابی می‌تواند فرم بینی شما را اصلاح کند. فردی که قصد انجام جراحی زیبایی بینی برای کوچک کردن برآمدگی  پل بینی خود را دارد، چند چیز را باید قبل از جراحی در نظر بگیرد.

انتخاب جراح بر اساس میزان تحصیلات، آموزش و گواهینامه‌ها، تجربه عمل جراحی زیبایی بینی و احساس راحتی شما با او، بسیار حائز اهمیت است.

تا چه حد می‌خواهید قوز بینی شما کوچک شود؟


 در مرحله اول، اینکه برآمدگی پل بینی تا چه حد باید کاهش یابد، امری مربوط به حس زیبایی شناسی و سلیقه فردی است. برخی از افراد، پل بینی گودتر و با برجستگی کمتر را می‌پسندند، در حالی که برخی دیگر ترجیح می‌دهند خط پروفایل بینی آن‌ها به صورت یک خط مستقیم (یا تقریبا” پر) حفظ شود. برخی از بیماران شاید بخواهند مقداری از برجستگی پل بینی آن‌ها بعد از عمل جراحی باقی بماند تا برخی از ویژگی‌های قومی و خانوادگی خود را حفظ کنند (یا ممکن است فقط به دلیل سلیقه شخصی باشد.). علاوه بر این، جراح برای حفظ حالت مردانگی بینی در بیماران مرد نیز مقداری از برآمدگی پل بینی را حفظ خواهد کرد.

به‌هرحال، لازم است شما جراح خود را درخصوص مقدار دلخواه کاهش برآمدگی، مطلع سازید. جراح شما باید قادر به انجام مدلسازی دیجیتال در مطب خود برای شبیه سازی کاهش قوز بینی باشد و به شما نشان دهد که نمای بینی شما در

سطوح مختلف حذف قوز، چگونه خواهد بود. انجام مدلسازی دیجیتال قبل ازعمل، زمینه را برای گفتگوی بین شما و جراح در مورد میزان برآمدگی دلخواهتان فراهم می‌کند. کل صورت و تناسب اجزای آن، باید هنگام این تصمیم گیری در نظر گرفته شود، زیرا پل بینی باید با چارچوب کلی صورت هماهنگی داشته باشد.

قوز بینی به دلیل استخوان اضافی، غضروف اضافی  و یا هر دو است؟


 به نظر می‌رسد که منشاء همه اشکال برآمدگی پل بینی یکسان است. پل بینی در واقع از استخوان (یک سوم فوقانی) و غضروف (دو سوم انتهایی)  تشکیل شده است. طراحی شماتیک زیر، آناتومی بینی را به خوبی نشان می‌دهد.

3

قوز بینی برخی از افراد به بخش استخوانی بالای پل محدود می‌شود. این حالت را می‌توان طی جراحی زیبایی بینی فقط با از بین بردن استخوان اضافی برطرف نمود. در برخی دیگر ممکن است قوز بینی ناشی از غضروف اضافی باشد. این حالت را با تراشیدن غضروفی که باعث پری عقب بینی می‌شود، می‌توان درمان کرد.

تاکنون متداول‌ترین حالت قوز بینی، ناشی از استخوان همراه با غضروف اضافی بوده است. درتصویر پایین، شکل شماتیک آن نشان داده شده است:

4

جراح از یک روش ترکیبی استفاده می‌کند که در آن استخوان برداشته شده و غضروف نیز تراشیده می‌شود. این روش به جراح اجازه می‌دهد تا هم استخوان و هم غضروف را تا سطح مناسب پایین بیاورد و نهایتا” خط پروفایل دلخواه بینی به‌دست آید.

آیا شما به یک پیوند رادیکس نیز نیاز دارید؟


 جراح باید بینی شما را برای تشخیص “بدفرمی شبه قوز” ارزیابی کند. این حالت وقتی به‌وجود می‌آید که قسمت استخوانی بالای پل بینی (رادیکس) کاملا” رشد نکرده باشد، که این منجر به پری بیش از حد پل بینی در امتداد خط پروفایل زیر رادیکس می‌گردد.

مراحل عمل


 پیش از عمل، جراح بینی انجام موارد زیر را از شما خواهد خواست:

  • ترک مصرف سیگار، حداقل شش هفته قبل از عمل جراحی به منظور ترمیم بهتر بینی
  • اجتناب از مصرف آسپرین، داروهای ضد التهابی و برخی از داروهای گیاهی که می‌تواند باعث افزایش خونریزی شود.
  • صرف نظر از نوع عمل جراحی که قرار است انجام شود، هیدراتاسیون قبل و بعد از عمل جراحی به منظور ریکاوری بی‌خطر بسیار مهم است.

جراحی زیبایی بینی معمولا” به صورت سرپایی انجام می‌شود. با این حال ترتیبی بدهید که فرد همراهتان شما را پس از عمل به خانه ببرد و حداقل شب اول بعد از عمل نزدتان بماند. اگر عمل جراحی شما شامل سپتوم (تیغه) بینی باشد یا اینکه اصلاح عمل قبلی باشد، ممکن است یک شب بستری در بیمارستان برای شما لازم باشد.

جراح، مدت زمان لازم برای اینکه بتوانید به سطح عادی فعالیت و کار خود بازگردید، با شما درمیان خواهد گذاشت. بعد از عمل، جراح دستورالعمل و اطلاعاتی دقیق در مورد مراقبت بعد از عمل به شما و فرد همراهتان خواهد داد، از جمله اطلاعاتی در مورد:

  • درن‌ها (اگر قرار داده شده باشد)
  • علائم عادی که تجربه خواهید کرد
  • علائم عوارض احتمالی.

چگونه پوست بینی بعد از برداشتن قوز، کشیده خواهد شد؟


 مشکل دیگری که هنگام کاهش قوز بینی (یا به طور کلی کوچکتر ساختن بینی) پیش می‌آید این است که، پوست پوشاننده باید بر روی ساختار بینی کوچکتر و جدید به‌خوبی کشیده شود. پوست بینی در حین عمل جراحی برداشته نمی‌شود، بلکه به لطف خاصیت کشسانی پوست، جراح آن را در اطراف بینی کوچک‌ شده، خواهد کشید.

مسئله کشیدگی پوست مربوط به مقدار کاهش قوز بینی است. هر چند کاهش قوز باید در هر سطحی تا حدی میسر باشد، اما در بیماران دارای پوست ضخیم، ممکن است کاهش حجم بینی دقیقا” به همان اندازه دلخواه امکان پذیر نباشد. اگر پوست در اطراف بینی تازه به اندازه کافی جمع نشود، ممکن است منجر به ایجاد لکه آمورف پوست شود که به احتمال زیاد، شکل بینی را بدتر خواهد کرد.

بررسی جراحی باید برای ارزیابی میزان تطبیق پوست فرد با پروسه کشیدگی انجام شود. به طور کلی، در بیماران جوان‌تر و بیمارانی که دارای پوست نازک‌‌‌تر هستند، پوست به خوبی کشیده خواهد شد. بیماران مسن و کسانی که دارای پوست ضخیم‌ترهستند، قادر به کشیدگی مستحکم پوست نخواهند بود. این احتمال وجود دارد که پوست اضافی منجر به شکل ناجور و گوشتالود بینی شود.

نتیجه عمل بینی تا چه مدت دوام خواهد داشت؟


 نتایج حاصل از جراحی زیبایی بینی دائمی است، بنابراین مهم است که شما هنگام برنامه ریزی عمل جراحی، اهداف زیباشناسی روشنی داشته باشید. جراحی پلاستیک بینی تنها باید درصورتی انجام شود که مراحل رشد بینی شما کامل شده باشد. رشد کامل بینی معمولا” در سن شانزده یا هفده سالگی حاصل می‌شود. اگر جراحی زیبایی بینی  قبل از رشد کامل آن باشد، ادامه رشد بینی می‌تواند نتیجه عمل جراحی را تغییر دهد و باعث مشکلات و عوارض احتمالی گردد.

عمل بینی استخوانی و غضروفی یکی دیگر از خدمات عمل رینوپلاستی است که می تواند استخوان برآمده به شکل قوز پشت بینی را کوچک کند و به بینی حالت جذابتر و زیباتر دهد. عمل بینی عقابی یک عمل زیبایی بینی است و بیمار باید همان مراحل را طی کند تا به نتیجه ی دلخواه برسد.

بینی استخوانی چیست؟

بینی با برآمدگی مشخص بر روی پل، که گاهی بینی رومی یا کج یا بینی استخوانی هم نامیده می‌شود و می‌تواند دیگر اجزاء چهره را نیز تحت‌الشعاع قرار دهد. کوچک کردن یا برداشتن برآمدگی بینی استخوانی ـ یا قوز پشتی بینی ـ بخش لاینفکی از جراحی زیبایی بینی افرادی است که برآمدگی‌های بزرگ بر روی بینی دارند.

ضخامت پوست در بینی های عضروفی یا استخوانی کمتر است ، پوست انعطاف پذیر تر می باشد، تغییرات بیشتری را می تواند تحمل  کند و دست جراح برای ایجاد تغییر در بینی با تراش استخوان و غضروف بازتر است .

بینی بخشی از دستگاه تنفسی است که دو قسمت داخلی و خارجی دارد.

  1. بینی خارجی: آن قسمت از بینی است که در صورت مشاهده میکنیم.برای تصور بهتری از بینی خارجی، ما میتوانیم آن را به شکل هرمی با قائده مثلثی تشبیه نماییم (شکل زیر ) راس این هرم در بالا در بین دو ابرو و قاعده یا زیر آن در بالای لب قرار دارد.
  2. ساختمان بینی داخلی یا حفره بینی: این قسمت از یبنی در پشت بینی خارجی قرار داشته و اصطلاحاآن را حفره بینی می نامند و بینی خارجی همانند دیواره طاق مانندی جلو آنرا پوشانده و تنها بوسیله سوراخ های بینی به بیرون ارتباط دارد.

علت برآمدگی و قوز بینی  در بینی استخوانی


biniostokhanii1

توجه کنید که همه موارد برآمدگی بینی و مشکلات ظاهری آن دارای ریشه­ های یکسان نیستند. در عمل برآمدگی استخوان بینی ناشی از موقعیت قرارگیری استخوان در یک سوم بالایی یا غضروف در دو سوم پایینی بافت بینی است. قوز بینی برخی افراد مربوط به بخش استخوان بالایی است. برای رفع قوز بینی به سادگی می­توان استخوان بالایی بینی را اصلاح و مقدار اضافی آن را حذف کرد.

اما برآمدگی موجود در بینی برخی افراد دیگر ممکن است به خاطر بافت غضروفی باشد که باعث گوشتی شدن پشت بینی می­شود. بررسی­های انجام شده بر روی این موضوع نشان می­دهد رایج­ترین سناریو درباره برآمدگی پشت بینی مربوط به هر دوی موارد استخوان اضافی و نیز وضعیت غضروف بینی است.

مشاوره قبل از عمل


از یک نظر اینکه فرد به چه میزان قصد کاهش قوز بینی خود را دارد یک مسئله شخصی یا انتخابی است. برخی افراد بینی­‌های مقعرتر را ترجیح می­دهند که در آنها برآمدگی بینی کمتر است، در حالی که برخی دیگر ترجیح می­دهند یک بینی صاف­تر  داشته باشند. همچنین برخی افراد می­خواهند ویژگی­های خاص مربوط به بینی آنها به خاطر حفظ برخی ویژگی­‌های نژادی یا خصوصیات فامیلی، یا فقط به خاطر یک علاقه شخصی پس از انجام عمل جراحی حفظ شده و دست نخورده باقی بماند. علاوه بر این، در این ارتباط باید به این حقیقت توجه کرد که اگر فرد متقاضی مرد باشد، احتمالاً خواهان حفظ ظاهر مردانه در بینی خود هنگام انجام عمل جراحی بینی استخوانی است.

بنابراین، مهم است که شما با یک جراح بینی درباره میزان کاهش مورد نیاز خود در اندازه و برآمدگی بینی  استخوانی مشورت کنید. متخصص  شما باید این امکان را داشته باشد که با استفاده از نرم ­افزاری دیجیتال در مطب خود میزان کاهش در قوز بینی را شبیه­ سازی کرده و عکس جراحی بینی پس از انجام اصلاحات لازم در سطوح مختلف را به شما نشان دهد. با استفاده از این قابلیت شما می­‌توانید درباره تصمیم خود با پزشک معالج به توافق برسید و میزان کاهش برآمدگی بینی استخوانی  مورد نیاز و ایده­ آل خود را انتخاب کنید. کل ظاهر صورت و تناسب آن با بینی نیز باید در هنگام تصمیم­گیری درباره مقدار کاهش اندازه بینی به منظور حفظ تناسب چارچوب کلی صورت مورد توجه قرار گیرد. همچنین در جلسه مشاوره با پزشک خود از نرخ جراحی بینی  استخوانی برای بینی خودتان مطلع شوید.

روش عمل زیبایی بینی استخوانی


biniostokhanii2

گستردگی جراحی زیبایی بینی و همچنین طول دوران بهبود به بزرگی قوز بینی بستگی دارد. قوز کوچک را می‌توان به روش عمل زیبایی بسته با تراشیدن یا سوهان زدن استخوان و غضروف اصلاح کرد. حال آن که قوز بزرگتر باید به روش جراحی باز و از طریق انجام عمل استئوتومی (برش استخوان) یا شکستن استخوان بینی برداشته شود؛ به علاوه لازم است از پیوند غضروف نیز برای دستیابی به یک بینی زیبا با نیم‌رخ جذاب نیز استفاده شود. کبودی یکی از عوارض معمول عمل پلاستیک بینی باز است، حال آن که اگر قوز بینی به روش بسته کوچک شود، ورم و کبودی حداقل خواهد بود.

بهبودی


biniostokhanii3

biniostokhanii4

اکثر بیماران عمل را به خوبی تحمل می‌کنند و همان روز عمل مرخص می‌شوند. متخصص زیبایی معمولاً داروی خوراکی مسکن و ضدتهوع و یک دوره درمان کوتاه با آنتی بیوتیک را تجویز می‌کند. قدری ورم و کبودی پس از جراحی بینی طبیعی است، اما به خوبی قابل مدیریت است و ظرف چند روز بهبود می‌یابد. به بیمار توصیه می‌شود که هنگام خوابیدن بالش اضافی زیر سر بگذارد تا ورم کاهش یابد. انجام ورزش‌های سخت و بلند کردن اشیاء سنگین تا چند هفته پس از عمل زیبایی بینی ممنوع است.

جراح زیبایی پانسمان بینی را در جلسه پس از عمل در مطب باز می‌کند. اسپلینت پس از چند هفته برداشته می‌شود تا ساختارهای استخوانی بینی شکل جدید را به خود بگیرد و بینی شکل جدید را در طول التیام یافتن و جوش خوردن استخوان حفظ کند. ورزش‌های تماسی پربرخورد و تمام فعالیت‌هایی که در آنها احتمال آسیب دیدن بینی وجود دارد به مدت ۸ هفته ممنوع است. بیمارانی که عینک به چشم می‌زنند، باید تا ۸ هفته پس از عمل عینک را روی پیشانی بچسبانند یا به جای عینک از لنز استفاده کنند؛ چون در غیر این صورت ممکن است وزن عینک بر نتیجه عمل اثر بگذارد.

محدودیت جراحی بینی استخوانی


محدودیتی که هنگام انجام عمل جراحی بینی استخوانی و جراحی بینی عقابی وجود دارد مربوط به قابلیت کشیده شدن پوست بینی بر روی ساختار جدید و کوچکتر آن پس از عمل جراحی است. هنگام انجام عمل جراحی پوست بینی برداشته نمی­شود، بلکه به لطف خاصیت ارتجاعی آن می­توان این پوست را بر روی ساختار جدید و کوچکتر بینی کشید.

مفهوم کشیدن پوست بینی مربوط به مسئله‌­ای است که مطابق آن مقدار مجاز کاهش اندازه بینی برای کشیده شدن مناسب پوست بر روی آن تعیین می­شود. هر چند در اکثر موارد امکان کاهش اندازه بینی وجود دارد، اما در افرادی که دارای بینی استخوانی هستند، کاهش اندازه بینی به مقدار مطلوب مورد نظر فرد امکان پذیر نیست. اگر امکان کشیده شدن مناسب پوست بر روی ساختار جدید بینی وجود نداشته باشد، این موضوع می­‌تواند منجر به ایجاد مشکل در ظاهر بینی شود که می‌تواند ظاهر بینی را از قبل نیز بدتر کند.

برای ارزیابی قدرت تطابق پوست با ساختار جدید آن پس از انجام عمل جراحی بینی استخوانی نیاز به قضاوت جراح وجود دارد. معمولاً در افراد جوان­تر و افرادی که پوست نازک­تری دارند، این قدرت تطبیق با ساختار جدید بیشتر است. افراد مسن­تر و افرادی که پوست ضخیم­تری دارند کمتر از این قابلیت پوستی برخوردار هستند. در این حالت امکان ایجاد مشکلات پوستی و بینی­های دارای ظاهر نامطلوب وجود دارد.

هزینه


هزینه عمل براساس نیاز بیمار و پیچیدگی عمل بینی استخوانی متفاوت است. همچنین این هزینه شامل دستمزد پزشک، هزینه بیمارستان و بیهوشی حین جراحی می‌باشد.

ریکاوری و بهبودی

450

این دوران از نظر بدست آوردن نتیجه دارای اهمیت بسیار است و بیمار باید از اهمیت آن آگاه باشد ودستورات مربوطه را کاملا اجرا نماید. روی هم رفته برنامه های کاری مربوط به این دوران شامل دو بخش است:

۱- چگونگی مراجعات بیمار

۲- دستورات مراقبتی لازم جهت پیشگیری عوارض

چگونگی برنامه مراجعات بیمار بسته به نظر جراح است و ممکن است در نزد جراحان مختلف متفاوت باشد. برنامه مراجعات در نزد نگارنده به صورت زیر است:

الف) روز بعد از عمل: جهت بازدید وباز کردن بانداژ وبرخی از بخیه ها.

ب) ۴۸ ساعت بعد از عمل: جهت بازدید و برداشتن تامپون ها.

پ) مراجعه بعد از یک هفته: جهت بازدید نهایی و باز کردن کل پانسمان وتحویل بینی به بیمار که تا زمان لازم از آن بر طبق دستورات مراقبت کند.در پایان این جلسه طرز چسب زنی به بیمار آموزش داده میشود.

عوارض

هرگونه جراحی در بهترین شرایط ممکن است با عوارضی همراه باشد. در صورتی که متقاضی جراحی هیچگونه سابقه بیماری داخلی نداشته

باشد و پوست٬ مخاط٬ استخوان٬ غضروف وی در حالت نرمال باشد عوارض جراحی پلاستیک بینی چندان قابل توجه نیست و بسته به مهارت

جراح می تواند تا حد بسیار ناچیز تقلیل یابد با این حال دو دسته عوارض می تواند بعد از جراحی بینی ایجاد شود. این عوارض شامل عوارض عملکردی و عوارض زیبایی می باشند.

  • عوارض عملکردی جراحی بینی

چسبندگی داخل بینی ٬ باقی ماندن انحراف تیغه بینی ٬ تنگی دریچه داخلی بینی ٬ تنگی دریچه خارجی بینی ٬ بزرگ ماندن شاخک های بینی ٬ صدمه بر مجرای اشکی

  • عوارض زیبایی جراحی بینی

بینی زینی شکل ٬ اشکال هشتی شکل (V معکوس) در حد فاصل هرم استخوانی وغضروفی ٬ آسیب پوست بینی ٬ باریک شدن بیش از حد نوک بینی ٬ بالا رفتن بیش از اندازه نوک بینی ٬ کوچک شدن بیش از اندازه پره های بینی ٬ کم یا زیاد شدن پرده وسطی بینی

دکتر هادی سرمست

دکتر هادی سرمست

جراح پلاستیک بینی و صورت - متخصص گوش و گلو و بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − پنج =