آیا برای شما سوال است که عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟ در این جراحی ممکن است ریسکهایی وجود داشته باشد به خصوص وجود بیماریهای زمینهای بیمار میتواند به ریسکها دامن بزند. اگر بیماریهای زمینهای قبل از جراحی درمان نشود، ممکن است در زمان جراحی برای فرد حوادثی بیافریند و خطرات و عوارض عمل جراحی بینی را افزایش دهد. البته این روزها اکثر پزشکها آزمایشهای وسیعی برای بیمار انجام میدهند، تا عوارضات جراحی را به حداقل برسانند. با توجه به اینکه در زمان جراحی افراد بیهوش میشوند، احتمال خطر مرگ بعضی افراد وجود دارد. بهتر است افرادی که بیماریهای قلبی یا اختلالات تیروئید دارند، از عمل بینی خودداری کنند.
عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است و نباید انجام دهند؟
خطرات عمل بینی برای افرادی که بیماریهای زمینهای دارند و یا بیماریهای خاصی دارند، بیش از بقیه افرادی است که از سلامت کامل برخوردار هستند و بدنی نسبتاً قوی دارند. این افراد نباید هرگز جراحی بینی انجام دهند. در پاسخ به این سوال که چه کسانی نباید عمل بینی انجام دهند و عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است باید گفت، افرادی که بیماریهای زیر را دارند هرگز نباید سراغ جراحی زیبایی بروند. این بیماریها عبارت است از:
- افرادی که مبتلا به بیماری قلبی، دیابت و فشار خون هستند، باید از انجام عمل زیبایی بینی، پرهیز کنند.
- افرادی که اختلالات روانی دارند. مثلاً بیماریهای دوقطبی و یا افسردگی دارند از انجام عمل بینی باید صرف نظر کنند.
- افرادی که نارساییهای کبدی و تروئیدی دارند، نباید عمل بینی انجام دهند؛ زیرا این افراد به داروهای بیهوشی آلرژی دارند و احتمالا بعد از عمل به هوش نیایند.
بیشتر بخوانید: جراحی بینی نیمه فانتزی
اگر افرادی که بیماریهای فوق را دارند جراحی بینی انجام دهند، بیشترین خطرات جراحی بینی را تجربه خواهند کرد. علاوه بر موارد فوق، جراحی بینی میتواند برای برخی دیگر از افراد خطرناک باشد. این افراد عبارت است از:
افراد چاق
افرادی که اضافه وزن دارند، انجام عمل بینی برای آنها مناسب نیست. زیرا وقتی داروی بیهوشی به بدن آنها وارد شود، باعث به وجود آمدن مشکلات جدی مثل تنگی نفس میشود. همچنین احتمال دارد که این افراد لاغر شوند. در چنین شرایطی فرم بینی آنها تغییر میکند و نتیجه عمل دلخواه آنها نخواهد بود.
استعمال دخانیات و الکل
استفاده از دخانیات باعث ایجاد مشکلاتی مثل تنگی نفس، مشکلات ریوی، قلبی و عروقی میشود. افرادی که اعتیاد به استفاده از دخانیات و الکل دارند، به دلیل بروز مشکلات جدی عمل بینی برایشان مناسب نیست.
ورزشکاران
احتمال آسیب دیدگی بینی و انحراف بینی در ورزشکاران بسیار زیاد است. احتمالا بعد از انجام جراحی، دچار آسیب دیدگی شوند. به همین دلیل بهتر است اقدام به جراحی بینی نکنند.
سن قانونی
بسیاری از افرادی که به پزشک مراجعه میکنند میپرسند عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است. معمولاً افرادی که سن آنها کمتر از ۱۸ است نمیتوانند جراحی بینی انجام دهند؛ زیرا سن استخوان تکمیل آنها نشده و احتمال دارد که فرم بینی تغییر کند.
چه بیماریهایی انجام عمل بینی را خطرناک میکند؟
بیماریهای زیر عمل بینی را تهدید میکند:
کم خونی زیاد
عمل بینی خون ریزی زیادی ندارد اما اگر کم خونی حاد داشت، بهتر است قبل از جراحی آن را درمان کرد سپس عمل بینی انجام داد. چون در عمل بینی از مواد بیهوشی استفاده میشود مواد بیهوشی باعث میشود که رگها، تنگ شود و احتمال خون ریزی کاهش یابد. علاوه براین در جراحی بینی امکان تورم و کبودی وجود دارد و پزشک معالج یک سری داروهای خاص تجویز خواهد کرد. البته جای نگرانی وجود ندارد؛ زیرا پزشک قبل از جراحی یک سری آزمایشات انجام میدهد. در صورتیکه، هموگلوبین خون کمتر از ده باشد نمی توان جراحی را انجام داد و باید ابتدا درمان کم خونی شروع شود.
بیماران قلبی و عروقی
افرادی که بیماری قلبی و عروقی دارند بهتر است با پزشک خود مشورت کنند و اطلاعات لازم را بدست آورند، سپس میتوانند تصمیم به انجام عمل بگیرند. زیرا بعضی از پزشکان اعتقاد دارند که داروی بیهوشی، باعث واکنش نشان دادن بدن شود و کسانی که بیماری قلب و عروقی دارند برایش مشکلاتی ایجاد خواهد شد. اما برخی دیگر از پزشکان اعتقاد دارند بیهوشی در جراحی بینی، برای بیماریهای قلبی عروقی میتواند مفید واقع شود.
بیشتر بخوانید: پریود و عمل بینی
مشکلات تنفسی
افرادی که مشکلات تنفسی مثل آسم و تنگی نفس دارند، برای این عمل مناسب نیستند؛ زیرا به دلیل استفاده از مواد بیهوشی امکان دارد مشکلات جدی برایش به وجود آید.
حساسیت شدید
افرادی که وسواس و حساسیت شدید به نتیجه عمل دارند، احتمالا از انجام عمل دلسرد شوند.
بیماران دیابتی
یکی دیگر از مواردی که میتوان در پاسخ به اینکه عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است میتوان به بیماران دیابتی اشاره کرد. یعنی افرادی که دیابت دارند نمیتوانند عمل بینی انجام دهند و علت آن مشکلات کبدی و کلیوی است. همچنین زخمهای دیابتی دیرتر بهبود مییابند و احتمال دارد که عفونت زخمها در افراد بزرگسال دیده شود.
از کجا بدانیم عمل بینی برای ما خطرناک است یا خیر؟
برای اینکه دانست عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است، باید پزشک افراد را به طور کامل معاینه کنند و تمام پروندههای پزشکی و سوابق بیماری را بررسی کند. در صورت داشتن بیماری خاص باید آن را با پزشک در میان گذاشت. در صورت داشتن بیماری خاص نیاز است تا با پزشک خود مشورت کرده و در صورت تأیید هر دو پزشک (جراح بینی و پزشک بیماری خاص) در آن صورت میتوان اقدام به عمل بینی کرد.
نتیجه گیری
با مراجعه به پزشک ماهر و با استعداد میتوان فهمید که عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است و افرادی که مشکلات دیگر دارند میتوانند عمل بینی انجام دهند یا نه؟ پزشک آزمایشهای لازم را انجام میدهد و در صورت داشتن مشکل، افراد را راهنمایی میکند، سپس مشکل را درمان میکنند و درنهایت جراحی را انجام میدهد. همچنین مشاوره و راهنمایی کامل را به بیمار ارائه میدهد و این اطمینان را میدهد تا در زمان جراحی مشکلی پیش نخواهد آمد و عمل طبق انتظار پیش خواهد رفت.