خطرات و عوارض پولیپ بینی
پلیپ بینی موجب ضایعات قلبی و عروقی می شود.
پلیپ بینی، راه تنفسی را مسدود می کند و در نتیجه آن، اکسیژن کمتری به بدن می رسد و موجب ضایعات قلبی و عروقی می شود.
پلیپ، یک تورم مخاطی است که بطور معمول در طولانی مدت به دلیل التهاب و انسداد مجاری بینی و نیز عفونت و آلرژی سینوس ها در بینی ایجاد می شود.
پلیپ ها در مراحل اولیه به راحتی با درمان دارویی و ترکیبات موضعی با کمترین عوارض جانبی، بهبود می یابند اما در طولانی مدت با بروز علایمی مانند خرخر شبانه و گرفتگی بینی، تیغه وسط بینی را به یک طرف متمایل می کنند که نیاز به عمل جراحی دارد.
بهترین روش جراحی پلیپ های بینی نیز جراحی اندوسکوپی است که با فراهم کردن دید بهتر پزشک، دسترسی به محل پلیپ را آسان تر می کند و میزان برگشت پلیپ را کاهش می دهد.
همچنین با استفاده از روش جراحی آندوسکوپی، امکان آسیب رسیدن به عناصر تشریحی مجاور سینوس ها مانند چشم، مغز و عروق عصبی کمتر می شود و شکافی نیز در صورت بیمار داده نمی شود.
بهبودی بیمار از طریق این عمل جراحی سریع تر و زمان بستری او کمتر است.
اگر عمل جراحی مناسب نباشد و پلیپ بطور کامل برداشته نشود، امکان برگشت پلیپ ۵۰ درصد است.
گونه ای دیگر از پلیپ ها موسوم به پلیپ های قارچی نیز در افرادی که نقص ایمنی بدن دارند، ایجاد می شوند اما به هرحال پلیپ ها، ضایعات خوش خیمی به شکل خوشه انگور خاکستری تیره یا زرد رنگ در اندازه های متفاوت هستند.
آلودگی هوا، دود سیگار، بیماری های خاص ویروسی و باکتریایی، آلرژی، قارچ و التهاب های مزمن را از جمله عوامل مستعد کننده بروز پلیپ برشمرد.
هرگونه التهاب و عفونت ساده درون بینی می تواند منجر به بیماری سینوس ها شود. در هر طرف جمجمه صورت ، پنج گروه از سینوس ها (فضاهای خالی صورت) قرار دارند که از طریق مجاری با درون و پشت بینی در ارتباط هستند.صفوی نایینی ادامه داد: این سینوس ها همیشه بطور طبیعی دارای ترشحاتی هستند که از طریق مجاری ارتباطی به درون بینی تخلیه می شوند و هر علتی که موجب انسداد این مجاری شود، سینوس را دچار بیماری می کند.
مراحل اولیه تشخیص و درمان پلیپ از اهمیت ویژه ای برخوردار است چراکه در صورت سهل انگاری و بی توجهی به پلیپ بینی، این بیماری پیشرفت و با گسترش به فضاهای مجاور، مشکلات جدی مانند مشکلات ریوی و قلبی ایجاد می کند.