تهران، پاسداران، بوستان نهم، ساختمان مهـــر، پلاک ۱۳۳، طبقه ۵، واحد ۱۷

دکتر هادی سرمست / جراحی بینی / تامپون بینی چیست؟ آیا درد دارد؟
۷ دقیقه
تامپون بینی چیست؟

تامپون بینی چیست؟ آیا درد دارد؟

آنچه می خوانید...

جراحی پلاستیک بینی یا رینوپلاستی عملی است که برای اصلاح بینی در افرادی که از شکل و اندازه بینی خود راضی نیستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. بینی یک عضو بارز در چهره هر فرد است، بنابراین هر گونه حالت غیر عادی در ظاهر آن ممکن است باعث تمسخر سایر افراد گردد. در پاسخ به سوال تامپون بینی چیست؟ باید گفت : وقتی عمل رینوپلاستی انجام می‌دهید، لازم است چیزی در سوراخ‌های بینی قرار گیرد. هدف از این کار، این است که این شیء مانند پانسمانی برای کاهش خونریزی بعد از عمل جراحی و اعمال فشار به سطوح مخاطی بینی عمل کند. این کار مثل قراردهی پانسمان روی زخم عمل می‌کند. احتمالاً تاکنون با افرادی برخورد نموده‌اید که از پر کردن سوراخ بینی خود بعد از جراحی بینی گله و شکایت می‌کنند. اما مطالعات اخیر نشان می‌دهد که ظاهراً پر کردن سوراخ بینی بعد از یک سری خاص از جراحی‌های بینی، هیچ گونه عوارضی ایجاد نمی‌کند.

پر کردن بینی بعد از جراحی بینی، خطرات خونریزی بعد از عمل را کاهش می‌دهد و متخصصین جراحی زیبایی بینی این کار را برای حصول نتیجه بهتر بعد از عمل بینی توصیه می‌کنند. ممکن است هنگام استفاده از آن کمی احساس ناراحتی نمایید، اما استفاده از آن جهت مقابله با این موقعیت لازم بوده و مطمئناً بعداً از نتیجه کار راضی خواهید بود.

جراح زیبایی بینی قبل از عمل مراحل و شرایطی را که بعد از جراحی پشت سر می‌گذرانید، برای شما توضیح داده و اینکار با کاهش استرس، گذراندن این دوران را برایتان ساده تر می‌کند. در صورت تمایل به دریافت رزرو نوبت یا مشاوره می‌توانید با شماره‌های ۲۲۷۹۳۰۲۵ و ۴۴۷۶۳۱۱۰ تماس حاصل فرمایید.

جراحی زیبایی بینی


 

TAMPONN

در اغلب موارد، جراحی زیبایی بینی حدود دو ساعت و تحت بی‌هوشی عمومی انجام می‌گیرد و این بدین معنی است که ممکن است لازم باشد که یک شب در بیمارستان بستری شوید.

اغلب برش‌های جراحی پلاستیک بینی داخل ساختار بینی ایجاد می‌شوند و شما هیچگونه جای زخمی مشاهده نخواهید نمود. هرچند، در برخی عمل‌های رینوپلاستی، ممکن است جراح برشی روی پره بینی بین دو سوراخ بینی ایجاد نماید، که در این حالت به آن جراحی باز بینی گفته می‌شود. ممکن است به برش‌های کوچکی در دو طرف سوراخ‌های بینی خود نیاز داشته باشید، که جای زخم بسیار کوچکی از خود به جای می‌گذارد. تمامی برش‌ها با نخ بخیه جذبی دوخته می‌شود که بعد از یک هفته خود به خود محو می‌شوند. احتمالاً بعد از جراحی بینی، بینی شما دچار کبودی و ورم شده و حتی اطراف چشم‌هایتان نیز آثاری از کبودی و ورم مشاهده شود. برای رفع و کاهش درد و ناراحتی بعد از عمل، معمولاً مسکن‌های لازم تجویز خواهد شد.

ممکن است اول داخل هر بینی پانسمان داشته باشید، که از تنفس شما از طریق بینی جلوگیری می‌کند، ولی هنگام مرخص شدن، دکتر آنها را خارج می‌نماید. ممکن است حتی برای حفاظت از بینی، روی آن آتل قرار گیرد که لازم است تا یک هفته آنرا ببندید.

چه زمانی از تامپون بینی استفاده می‌شود؟


 

لازم به ذکر است که امروزه، تامپون بینی فقط در موارد خیلی خاص مورد نیاز است. در حقیقت، تیغه وسط بینی را می‌تواند بدون تامپون، توسط بخیه‌های داخلی که جذب می‌شوند و هیچ دردسری برای بیمار ندارد هم در جای خود نگه داشت. پولیپ بینی هم توسط رادیوفرکوئنسی و سایر تکنیک‌های بافت نرم، بدون خونریزی و در نتیجه بدون نیاز به تامپون قابل درمان است.

با کمک این تکنیک‌ها، تامپون بینی تنها در کمتر از ۵ درصد جراحی‌های رینوپلاستی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در حقیقت تنها در مواردی که ساختار تیغه بینی نیاز به تغییرات زیاد داشته باشد، مثلاً هنگام درمان انحراف بینی بکار برده می‌شود.

انواع روش‌های پر کردن بینی با تامپون


 

TAMPONN1

روش‌های متعددی جهت پر کردن فضای بینی بعد از جراحی بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. قدیمی‌ترین و معمولترین روش، استفاده از تامپون است. در این روش، یک لایه نازک گاز استریل برای پر کردن فضای داخل بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی پزشکان گاز را قبل از قرار دادن داخل بینی، به پماد آنتی بیوتیک آغشته می‌کنند تا از داخل به سطح مخاطی بینی نچسبد. گاهاً برخی پزشکان در قدیم از تامپون‌های بسیار بلند (حدود ۱۵ سانت) درون هر سوراخ بینی بیمار استفاده می‌کردند.

روش دیگر استفاده از آتل پلاستیکی است. طول این آتل حدود ۵ سانت بوده، نیمه منعطف است و یک سوراخ در وسط آن وجود دارد. ممکن است تصور شود که این سوراخ درون آتل به تنفس بیمار کمک می‌کند، ولی مشکل اینجاست که این سوراخ معمولاً با خون بسته می‌شود، در نتیجه، بیمار باز هم با وجود این سوراخ، نمی‌تواند نفس بکشد، علاوه بر اینکه برداشتن این نوع آتل در کلینیک کاملاً با درد همراه است.

بر این اساس، استفاده از تامپون بهترین گزینه برای این منظور است، زیرا در هر صورت بیمار قادر به تنفس از طریق بینی نخواهد بود، پس استفاده از تامپون که با درد کمتری همراه است، بهترین گزینه به حساب می‌آید.

مراحل برداشتن تامپون از سوراخ بینی


TAMPONN2

پرستار یا پزشک معالجتان، قبل از بیرون کشیدن تامپون از بینی، چگونگی انجام آنرا برای بیمار توضیح خواهند داد. سپس به بیمار توصیه می‌شود که ۲۰ دقیقه قبل از برداشتن آن، مسکن استفاده نمایند. از آنجایی که بعد از بیرون کشیدن تامپون، لازم است نیم تا یک ساعت در تخت دراز بکشید، قبل از اقدام به برداشتن آن در صورت نیاز از دستشویی استفاده نمایید.

ممکن است پزشک معالجتان از شما بخواهد ۵ دقیقه قبل از برداشتن تامپون، یخ بمکید، تا خطر خونریزی بعد از برداشتن تامپون را کاهش دهد، ولی معمولاً لازم نیست. از شما خواسته می‌شود که صاف روی تخت بنشینید، پرستار یا پزشک معالجتان یک پیشبند دور گردن شما می‌بندند و از شما می‌خواهند یک کاسه را زیر چانه خود نگه دارید، تا تامپون را حذف کنند. هر بار تامپون یک طرف بینی برداشته می‌شود.

به محض برداشتن تامپون، پرستار یا پزشک معالجتان، به مدت ۳ تا ۵ دقیقه، با انگشت روی بخش گوشتی بینی شما فشار وارد می‌کنند و بعد از ۳-۵ دقیقه چک می‌کنند که خونریزی نداشته باشید. اگر خونریزی شدیدی مشاهده نشد، تا زمانیکه به خانه برسید، یک پانسمان نرم روی بینی شما قرار می‌گیرد.

پرستار یا پزشکتان ممن است کمی یخ در اختیار شما قرار دهند. اگر احساس کردید که خون وارد حلق شما می‌شود یا از بینی‌ شما خارج می‌شود، یخ را بمکید و از زنگی که برای خبر کردن پرستار در اختیار شما قرار گرفته است، استفاده نمایید. اگر، بعد از ۳۰ دقیقه، خونریزی شما بند نیامد، می‌توانید با هماهنگی پرستار و تیم پزشکی خود، شروع به قدم زدن نمایید.

تمیز کردن بینی بعد از برداشتن تامپون


 

TAJDANDAN4

بعد از برداشتن تامپون، باید بینی خود را با قطره بینی شستشو دهید. بعد از آن، از سرم نمکی یا مایع شستشوی مخصوص برای شستن بینی خود استفاده نمایید. سرم یا محلول نمکی از داروخانه‌ها قابل تهیه می‌باشد. برخی پزشکان توصیه می‌کنند که هنگام تمیز کردن و شستشوی بینی در منزل، محلول سرم نمکی را به نسبت یک یه یک با آب رقیق نمایید. سپس از گوش پاکن تمیز برای برداشتن خونمردگی و مخاط بینی استفاده نمایید. اگر تامپون هنوز در بینی شما وجود دارد، گوش پاکن را وارد بینی خود نکنید، تا شکل بینی‌تان با به بیشتر فرو رفتن مواد جاذب در سوراخ بینی‌تان  تغییر نکند. در حالیکه سر خود را در زاویه ۳۰-۴۵ درجه نگه داشته‌اید، سرم را از یک سوراخ بینی خود خارج نمایید.

نتیجه


 

مسلماً نتیجه نهایی جراحی رینوپلاستی شما، به هدف برنامه‌ریزی شده از انجام جراحی بینی بستگی دارد. از آنجایی‌که نتیجه جراحی زیبایی بینی دائمی است، با انتخاب و مشاوره با یک جراح مجرب و ماهر، بیمار می‌تواند به نتیجه مورد نظر خود در جراحی زیبایی دست یابد. بدون شک، انتظارات بیمار باید واقع گرایانه باشد و با استانداردهای زیبایی و پزشکی همخوانی داشته باشد. البته، نحوه مراقبت‌های بعد از عمل بینی هم در حصول نتیجه مناسب بسیار موثر خواهد بود.

دکتر هادی سرمست

دکتر هادی سرمست

جراح پلاستیک بینی و صورت - متخصص گوش و گلو و بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 2 =