جراحی بازسازی گوش زمانی انجام میگردد که فرد از زمان کودکی، با ظاهر گوشهای خود مشکل داشته باشد یا برآمدگی گوشها به شکلی باشد که باعث ایجاد عدم تقارن در آنها گردد.
جراحی بازسازی گوش باعث برطرف شدن برآمدگی در گوشها و ایجاد و تثبیت موقعیت درست در آنها میشود. عمل بازسازی گوش و ترمیم لاله گوش، در کودکان با استفاده از بیهوشی عمومی و در بزرگسالان با بیحسی موضعی صورت میگیرد. این جراحی بایستی توسط پزشک متخصص پلاستیک و زیبایی انجام شود.
بسیاری از افراد از زمان کودکی با اندازه و ظاهرگوش خود مشکل دارند یا اینکه برآمدگی گوش ها آنچنان که باید متقارن نیست یا افتادگی بیش از حد دارد.جراحی بازسازی گوش زمانی انجام می گیرد که بیمار دچار برآمدگی در گوش خود باشد که از این جراحی برای تغییر موقعیت قرارگیری گوش او استفاده شود. این جراحی برای کودکان با بیهوشی عمومی و در بزرگسالان با بیحسی موضعی انجام می گیرد.این جراحی باید توسط جراح پلاستیک و زیبایی با تجربه انجام شود و می تواند نتایج شگفت انگیزبر ظاهر ،اعتماد به نفس ، وکیفیت کلی زندگی بیمار به همراه داشته باشد.
کاندیداهای مناسب برای عمل بازسازی گوش
همانطور که گفتیم، اصلیترین شرط برای انجام جراحی بازسازی گوش یا ترمیم لاله گوش، رسیدن شخص به سن مشخص می باشد. بعد از اینکه فرد به سن حداقل ۶ سال رسید، این امکان را پیدا میکند که وارد فاز بعدی بررسی وضعیت جسمانی و سلامتی و دریافت تائیدیه برای عمل گردد.
عمل بازسازی گوش میتواند بنا به دلایل مختلف صورت گیرد. در حالت کلی، دو هدف برای ترمیم لاله گوش دنبال میشود؛ یکی رسیدن به زیبایی ظاهری و رفع نقایص مادرزادی و دیگری رفع مشکلاتی که در طی حوادث و سوانح برای شخص ایجاد شده است.
برای اینکه تشخیص دهید آیا فرد مناسبی برای عمل جراحی بازسازی گوش هستید یا خیر، باید ببینید که شرایط زیر در شما وجود دارد یا نه!
چگونگی انجام جراحی بازسازی گوش
در این جراحی در صورتی که نیاز باشد جراح مقداری از غضروف گوش کم کرده و آن را کوچکتر می نماید . در جراحی بازسازی گوش از تکنیک های اسکورینگ خاصی برای دستیابی به محل صحیح برای قرارگیری گوش استفاده می شود. این تکنیک ها کمکی برای جراح است تا بتواند بهترین موقعیت را برای گوش بیمار تعیین نماید . این جراحی تنها به ۱ الی ۲ ساعت زمان نیاز دارد.
جراحی بازسازی گوش چگونه انجام میشود؟
جراحی بازسازی گوش، همانطور که اشاره شد، میتواند به دلایل مختلفی صورت پذیرد. بنا به اینکه دلیل جراحی بازسازی گوش چیست و هدفی که دنبال میشود، کدام است، این عمل میتواند به تکنیکهای مختلفی انجام شود.
پس از تشخیص اینکه عارضه موجود در گوشها چیست و چه تکنیکی برای رفع آن باید دنبال شود، پزشک تشخیص خواهد داد که برشهای لازم برای ترمیم لاله گوش را در کدام قسمت ایجاد کند و عمل بازسازی گوش را به چه شیوهای دنبال نماید.
به طور کلی، برای انجام جراحی بازسازی گوش، مراحل زیر طی خواهد شد.
قبل از انجام عمل ممکن است از شما خواسته شود:
- سیگار نکشید
- از مصرف قرص های آسپرین، داروهای ضد التهاب و برخی داروهای گیاهی که ممکن است باعث افزایش خونریزی شود، خودداری نمایید.
- از پوست خود به خوبی محافظت و مراقبت کنید.
- ناشتا باشید حداقل ۸ ساعت قبل از عمل از مصرف هرگونه مواد غذائی خودداری نمائید . ( حتی آب ) شام سبک میل نمائید .
- حمام کرده ، محل عمل را عاری از مو نمائید ( با نظر پرستار )
- قبل از عمل دندان مصنوعی ، لوازم زینتی ، انگشتر را خارج نمائید .
- ناخن هایتان را کوتاه نمائید لاک نداشته باشید .
- سابقه هر گونه بیماری یا جراحی قبلی را با پزشک معالج مطرح کنید .
- بیمارانیکه داروهای ضد فشارخون ، ضد آسم ، ضد تشنج ، ضد نارسائی قلبی مصرف می کنند باید داروها را همان گونه که پزشک معالج دستور داده مصرف نمایند و این داروها را با نظر پزشک ( حداقل دو ساعت قبل از عمل ) با کمی آب خالص ( یک قاشق ) میل نمائید .
- آزمایش خون و ادرار
- فتوگرافی
- انجام مشاورهها (بیهوشی، اطفال، داخلی و …)
- رادیوگرافی
- تهیه وسایل مورد نیاز
- تامین اعتبار دفترچه بیمه.
- در صورت نیاز تکمیل معرفی نامه.
- تکمیل فرم رضایت عمل.
مراقبتهای بعد از عمل
- از خوابیدن و وارد آوردن فشار به گوش عمل شده خودداری کنید.
- در صورت بروز تغییر رنگ، خونریزی، تورم، تب و عفونت در گوش به پزشک مراجعه نمایید.
- از بستن هدبند و استفاده از کلاههای تنگ خودداری کنید.
- جهت ترمیم سریعتر زخم، رژیم پرکالری و مغذی (پر پروتئین)، میوه تازه و مایعات مصرف نمایید.
- با نظر پزشک استحمام کنید. توجه داشته باشید که باید بسیار کوتاه باشد و از کشیدن کیسه و لیف خودداری کنید.
- کشیدن سیگار مطلقا ممنوع است.
مشکلاتی که به واسطه جراحی بازسازی گوش حل میشوند!
عمدهترین مشکلاتی که افراد را به انجام عمل اتوپلاستی یا زیبایی گوش سوق میدهد، مشکلات مادرزادی آنهاست. از آنجا که گوشها و در کل هر یک از اجرای صورت، هر کدام نقشی موثر در زیبایی چهره دارند، تامین هزینه و اقدام به عملهای جراحی بسیار رواج یافته است. همچنین، پیشرفتهای تکنولوژیک و نتایج قطعی نیز باعث اعتماد بیشتر در بیماران شده است.
از جمله مشکلاتی که میتوان انتظار برطرف شدن آنها را با عمل اتوپلاستی داشت، موارد زیر هستند:
گوش کاگوت: افرادی که مبتلا به این عارضه هستند، فاقد لاله گوش میباشند.
گوش آویخته: فرد مبتلا، گوشهایی دارد که شباهت بسیار به فنجان دارند! انحنای گوشها در این عارضه به شدت به سمت داخل است.
گوش لولهای: در این وضعیت، گوشها به سمت جلو لوله شده و دهلیز خارجی در آنها بسته شدهاند.
گوش ویلدرموت: انحنای بالای گوشها معکوس شده و جهت آنها به سمت سر بیمار است.
گوش استال: تاشدگی گوشها در این حالت به شدت غیرعادی است و ممکن است باعث ایجاد یک لبه در گوشها گردند.
گوش علامت سوال: در این حالت، گوشها شباهت زیاد به علامت سوال دارند! لاله گوشها با فاصلهای مشخص از جمجمه قرار گرفته و منحنی آنها خارج از محل طبیعی آن میباشد.
میکروتیا: گوشهای شخص به طور غیرعادی کوچک بوده و میتوان اینطور دریافت که گوشهای وی به اندازه کافی رشد نکرده است.
ماکروتیا: گوشهای شخص به شکل غیرطبیعی بزرگتر از حد معمول است.
گوش جمع شده: بخشی از گوشها فاقد پوست و غضروفهای لازم در نواحی خارجی پشت گوشهاست. این حالت اینطور به نظر میرسد که گوشها حالت جمع شده به خود گرفتهاند.
گوش مخفی: این گوش اصطلاحاً به گوشهایی گفته میشود که قسمت فوقانی منحنی آنها در داخل سر قرار گرفته است.
گوش برجسته: برجستگی گوشها به دلیل عدم شکلگیری صحیح قسمت حلزونی آن است.
مشاوره پیش از عمل بازسازی گوش
موفقیت و نتیجهای که بعد از جراحی زیبایی گوش انجام میشود، تا حد زیادی بستگی به این دارد که صداقت و صراحتتان در جلسات مشاوره پیش از جراحی چقدر بوده است. همواره پیش از عملهای جراحی و بخصوص عملهای زیبایی که بنا به تصمیم شخصی افراد انجام میشوند، پزشک متخصص با مطرح کردن سوالاتی از بیمار، قصد رسیدن به تصویری شفاف و روشن از انگیزه بیمار و انتظارات وی دارد.
بنابراین، لازم است پیش از رسیدن به جلسه مشاوره با پزشک، آماده مطرح شدن سوالاتی به ترتیب زیر را داشته باشید:
علاوه بر اینها، در اغلب موارد پزشک شما ممکن است وضعیتهای بدنیتان را بررسی کرده تا از صحت و سلامتتان مطمئن شود. در بسیاری از اوقات نیز فعالیتهای زیر، به عنوان پیشنیازی برای شروع عمل جراحی انجام میشوند:
- وضعیت سلامتی عمومی بیمار
- گرفتن عکس از چهره بیمار برای تکمیل پرونده پزشکی
- قرار دادن گزینههای مختلف جراحی برای رسیدن به بهترین شیوه جراحی
- آگاه کردن بیمار از خطراتی که عمل جراحی برای وی ممکن است داشته باشد.
عمل جراحی اتوپلاستی دو طرفه
درحالیکه برخی بیماران فقط نیاز به اصلاح یک گوش خود را دارند، بسیاری از بیماران دارای مشکلات زیبایی در هر دو گوش خود هستند. عمل جراحی اتوپلاستی دو طرفه یک عمل جراحی بازسازی و تغییر شکل گوش است که بر روی هر دو گوش بیمار انجام میشود. اتوپلاستی دو طرفه مشابه عمل جراحی بر روی یک گوش انجام میشود و دوره ریکاوری یکسان، عوارض بالقوه و مزایای مشابه دارد. هرچند عوارض جانبی پس از عمل جراحی همچون خارش ممکن است در عمل جراحی اتوپلاستی دو طرفه کمی بیشتر مشاهده شود، بااینوجود ناراحتیهای ایجادشده، در سطح حداقل است.
عمل جراحی کاهش اندازه گوش
برخی بیماران نگرانی بیشتری درباره اندازه و ظاهر گوش خود در مقایسه با پیشآمدگی آن از اطراف سر دارند. یک شکل از اتوپلاستی که بهعنوان عمل جراحی کاهش اندازه گوش شناخته میشود معمولاً برای تغییر ظاهر گوشها استفاده میشود و میتواند ظاهر طبیعیتری را برای گوش بیمار ایجاد کند. عمل جراحی کاهش اندازه گوش که میتواند شامل کاهش اندازه لاله گوش باشد، یک عمل جراحی سرپایی است که امکان انجام آن بر روی کودکان و بزرگسالان وجود دارد. در طول عمل جراحی، دکتر غضروف و پوست اضافه را برمیدارد و ظاهر گوش را برای ایجاد یک اندازه کوچکتر دستکاری میکند. در نتیجه این عمل میتوان یک اندازه طبیعیتر برای گوش بیمار ایجاد کرد. عمل جراحی کاهش اندازه گوش میتواند تقارن و توازن را برای صورت و گوشهای شما به همراه آورد و معمولاً نتایج حاصل از آن با استفاده از تکنیکهای بازسازی گوش کامل میشود.
مدت زمان ماندگاری نتایج
معمولاً نتایج عمل جراحی زیبایی گوشها تا پایان عمر ماندگار خواهد بود، مگر آنکه سانحهای برای شما اتفاق بیفتد که بر شکل یا وضعیت گوش شما تأثیر بگذارد.
عوارض و خطرات
مانند همهی انواع عملهای جراحی، این عمل نیز ممکن است خطراتی به دنبال داشته باشد. خطرات عمل جراحی اتوپلاستی شامل پاره شدن بخیهها و در نتیجه بازگشت گوش به حالت قبلی، خونریزی و ایجاد جای زخم غیرطبیعی میباشد. چنانچه یکی از این موارد اتفاق بیفتد، ممکن است به عمل جراحی دیگری نیاز باشد. نهایت تلاش ما بر این است که احتمال وقوع این اتفاقات را به حداقل برسانیم.