تهران، پاسداران، بوستان نهم، ساختمان مهـــر، پلاک ۱۳۳، طبقه ۵، واحد ۱۷

دکتر هادی سرمست / جراحی زیبایی / عمل جراحی ثانویه بینی (روتوش)
۵ دقیقه

عمل جراحی ثانویه بینی (روتوش)

آنچه می خوانید...

عمل جراحی ثانویه بینی (روتوش)

بعضی بینی ها بعد از عمل جراحی دچار ایراداتی می شوند که معمولاً به دو صورت است، گاهی اوقات اشکالات بسیار بسیار جزئی هستند که زمان جراحی بسیار کوتاه تر از زمان جراحی اولیه است. زمانی هم هست که بینی جراحی شده از شکل ابتدایی اش بدتر شده است و این عمل مشکل تر از عمل اول است. زیرا در اینجا جراح با بافتی مواجه است که قسمتهای زیادی از آن برداشته شده است و حالا باید از یک منبع دیگر غضروف و یا استخوان تهیه شود تا بتواند رفع کمبود کند. معمولاً بیشتر مشکلاتی که در جراحی بینی به وجود می آید، به خاطر بیش از حد برداشتن بافت است.

دستکاری و انجام یکسری کار های جزیی بعد از عمل اصلی را روتوش بینی می گویند . ولی روتوش بینی با عمل جراحی مجدد تفاوت دارد . در صورتیکه بینی بعد از عمل دچار مشکلات عمده از جمله اشکال درعملکرد تنفسی باشد بیمار نیاز به جراحی مجدد دارد واین مساله بسیار مهم تلقی می شود . زیرا در اعمال جراحی مجدد بینی ، عضو عمل شده یک مقدار از پتانسیل های خود را برای اصلاح ازدست داده و در اکثر اوقات ما مجبوریم آن مواد را برای بازسازی از سایر قسمت های بدن تامین کنیم . بنابراین ممکن است دامنه عمل جراحی مجدد از دامنه عمل جراحی اول وسیع تر باشد .

باید بدانیم که در انجام عمل جراحی زیبایی بینی , حفظ عملکرد تنفسی بینی بسیار مهم است و نباید با عمل جراحی , تنفس بیمار به مخاطره بیفتد. قابل ذکر است که بینی در درجه اول عضو تنفسی و سپس عضو بویایی می باشد. در انجام عمل جراحی بینی و نتیجه آن باید به نوع بینی توجه زیادی کرد. گذاشتن تامپون در بینی می تواند به فرم دهی بینی و کاستن از عوارض ناشی از ترشحات بینی پس از عمل جراحی کمک کند. استفاده از گچ یا پلاستیک های نگهدارنده بینی پس از انجام عمل جراحی بینی لازم می باشد که معمولا بین ۵ تا ۷ روز آن را نگه می دارند. چسب زدن پس از انجام عمل جراحی بینی در واقع به دو منظور می باشد. اول اینکه نوعی پانسمان و نگه داشتن بینی را انجام می دهد و دوم اینکه نوعی اعلام خطر برای دیگران است که از ضربه زدن و برخورد با بینی احتراز کنند.

سن مناسب

توصیه می شود که دختر خانم ها پس از ۱۶ سالگی و اقا پسرها پس از ۱۸ سالگی اقدام به این عمل بکنند. حتی در مواردی که انحراف بینی وجود دارد سعی می شود حتی الامکان انجام عمل به پس از این سن موکول شود.

روش انجام

اصولا به دو روش عمده عمل جراحی بینی انجام می شود:

  1. روش باز: در این روش پوست بینی در قسمت پایین باز می شود و مثل کاپوت ماشین بلند می شود. انجام عمل جراحی و هرگونه تغییر لازم در ساختمان بینی در زیر دید مستقیم انجام می گیرد و در انتها پوست دوخته می شود.
  2. روش بسته: در این روش با برش هایی از داخل بینی پوست بینی بلند شده و پس از انجام تغییرات لازم پوست سر جای خود برگردانده می شود. لازم به ذکر است هر روش مزایا و معایب خود را دارد ولی اینجانب روش باز را بسیار ترجیح می دهم و تقریبا تمامی موارد عمل اینجانب به روش باز صورت می گیرد

عمل بینی ترمیمی (روتوش) یا ثانویه

بعد از عمل به دلیل خوب نبودن شکل بینی و یا تنگی تنفس این عمل انجام می گردد. در مواقعی بدون اینکه تنگی نفس هم باشد می تواند بوجود آید. ناراحتی در بیشتر مواقع، در نتیجه خوب نبودن عمل، همچنین تنگی نفس و یا عمل دوباره به دلیل پسند نکردن بیمار از عمل بینی خود انجام می گیرد. در مواقعی ضربه های که بعد از عمل به بینی وارد می شود و تغییراتی که در بینی به وجود می آید نیاز به عمل دوباره می باشد و انجام می گیرد.

هدف از عمل جراحی ترمیمی (Second Rhinoplasty) برطرف نمودن نارحتی ها می باشد. در صورتی که در ناراحتی موجود تنگی نفس نیز وجود داشته باشد بکلی از بین می رود. انحراف شکل بینی برطرف گردیده، تغییر شکلهای نوک بینی از بین برده شده و تقارن بین سوراخ بینی رفع می گردد.

در عمل مذکور، در بیشتر مواقع غضروف بینی و یا بافت استخوان احتیاج می باشد. بافتهای که بکار گرفته می شود، در صورت کافی نبودن باید از سایر جاها همچون گوش و یا دنده باید تامین گردد. به این دلیل که، در عمل Second Rhinoplasty آنچه که شما انتظار ندارید می تواند برای شما پیش بیاید و نسبت به هر فرد ایم موارد متفاوت می باشد. تامین بافتهای مورد نیاز، به دلیل اینکه در محل مناسب جایگزین می گردند، بزرگ نمودن بینی از کوچکتر نمودن آن بسیار مشکل بشمار می آید. بعد از اخرین عمل یک حتی دو سال باید از عمل گذشته باشد و سپس برای انجام عمل تصمیم گیری نمود.

اگر می خواھید برای جراحی بینی ثانویه (Revision rhinoplasty) اقدام کنید به نکات زیر خوب توجه کنید:

  • در انتظارات خود واقع گرا باشید
  • بدانید که پیچیدگی ھای عمل جراحی رینوپلاستی با ھر بار جراحی مجدد بیشتر می شود.
  • ممکن است چھارچوب بینی شما آنقدر سالم نباشد که بتواند یک جراحی دیگر را تحمل کند. در این صورت باید بیشتر صبر کنید و یا حتی از انجام جراحی صرفنظر کنید.
  • بافت زخمی در داخل بینی نباید وجود داشته باشد یا مقدار آن در کمترین حد ممکن باشد.
  • نباید در یک سال اخیر ھیچگونه عمل جراحی بینی انجام داده باشید. به عبارت دیگر یک سال از جراحی بینی قبلی تان گذشته باشد.
  • در صورتی که به ھر دلیل از جراحی قبلی تان راضی نیستید به ھیچ وجه درخواست اقدام فوری از جراحتان نداشته باشید
دکتر هادی سرمست

دکتر هادی سرمست

جراح پلاستیک بینی و صورت - متخصص گوش و گلو و بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 1 =