آیا تاکنون چیزی از جراحی بینی استخوانی شنیدهاید؟ بینیها از نظر آناتومی و همچنین انواع جراحی به دستههای مختلفی تقسیم بندی میشوند. دلایل بسیار زیادی موجب میشود که با عمل بینی، شاهد ظرافت، زیبایی و سلامت بیشتری باشید. افراد بسیار زیادی به جهت افزایش زیبایی ظاهرd و یا به جهت بهبود شرایط تنفسی از عمل جراحی بینی استخوانی، استفاده میکنند.
در این مقاله به بررسی کامل جراحی بینی استخوانی می پردازیم. با ما همراه باشید تا اطلاعات مفید و جامعی در این زمینه کسب کنید.
در ادامه ویدئوهای جراحی بینی توسط دکتر هادی سرمست را مشاهده کنید:
ویژگی های بینی استخوانی
بینی ها به دو دسته بینی استخوانی و بینی گوشتی تقسیم می شوند و اصطلاحی که امروزه در بین مردم وجود دارد. تکنیک و روش مناسب برای جراحی بر اساس نوع بینی مشخص می شود. رینوپلاستی می تواند استخوان، غضروف، پوست یا هر سه را تغییر دهد. هنگام برنامه ریزی برای جراحی بینی، جراح سایر ویژگی های صورت، پوست روی بینی و آنچه که می خواهید تغییر دهید را در نظر می گیرد. در ادامه می خواهیم به ویژگی های بینی استخوانی بپردازیم.
بینی های استخوانی دارای پوستی نازک می باشند، بر عکس بینی های گوشتی که پوستی ضخیم و چرب دارند. از این رو جراحی بینی استخوانی از جراحی بینی گوشتی آسان تر می باشد و دوران نقاهت و ورم پس از جراحی کمتر خواهد بود. بینی های استخوانی دارای غضروف مطلوب و مستحکم می باشند و این نوع بینی نیاز به پیوند غضروف ندارند. از لحاظ ظاهری نیز دارای قوز و برآمدگی روی پل بینی می باشند. سمت بالایی ساختار بینی استخوانی و قسمت پایینی آن غضروفی است.
جراحی بینی استخوانی چیست؟
عمل بینی استخوانی، نوعی جراحی می باشد که در آن عیوب بینی مانند قوز، برآمدگی و فرورفتگی روی پل بینی، بدفرمی، افتادگی نوک بینی، بزرگی حفره های بینی و … برطرف می شود. بینی های استخوانی از لحاظ ظاهری دارای قوز هستند و پوست نازکی دارند. همچنین از انعطاف پذیری بالایی برخوردار می باشند و استحکام بالایی دارند. در صورتثی که تیغه بینی کج باشد، ممکن است جراحی انحراف بینی انجام شود.
هدف از انجام انجام جراحی بینی استخوانی
یکی از مهمترین فاکتورها برای جراحی بینی استخوانی، پی بردن به چرایی انجام این عمل است. در این عمل، فرایندهایی بر روی غضروف و یا استخوان بینی بیمار انجام میشود که علاوه بر شکلدهی ظاهری، سپتوم را نیز بهبود میبخشد. از این جهت این عمل یکی از عملهای پرطرفدار و پر مخاطب در کشور ما به شمار میرود.قبل از هر چیز باید دلیل انجام عمل مشخص گردد.
• آیا به دنبال افزایش جذابیت ظاهری خود هستید؟
• آیا به دنبال فرم دهی مناسب به بینی استخوانی خود هستید؟
• آیا به دنبال رفع مشکل تنفسی خود هستید؟
با پاسخ به این سوالات و بسیاری از سوالات دیگر، میتوان به دلیل جراحی بینی استخوانی، پی برد.
این جراحی باید توسط بهترین جراح بینی استخوانی تهران انجام شود.
مزایای جراحی بینی استخوانی
این جراحی مزایای بسیار زیادی را برای مخاطبین در بر خواهد داشت. از جمله مزایای قابل توجه و حائز اهمیت برای انجام این عمل، عبارتند از:
- دستیابی به فرم مناسب صورت و استاندارد بینی
- از بین بردن مشکلاتی نظیر: انحراف تیغه، افتادگی و …
- خودنمایی اعضای دیگر صورت مانند: لبها، گونهها، چشمها و در نتیجه افزایش زیبایی چشمگیر صورت
- بهبود شرایط تنفسی بیمار
- درمان پولیپ بینی
- با استفاده از جراحی بینی بسیاری از مشکلات افراد مانند: خروپف کردن در هنگام خواب، آپنه خواب، دهان باز در هنگام خواب و … رفع خواهد شد. در نظر داشته باشید که اگر از بینی استخوانی برخوردار هستید، حتما با تغییر چهرهی قابل توجهی مواجه خواهید شد. این بینیها بهترین گزینه برای انجام عملهای فانتزی و نیمه فانتزی به شمار میروند. اغلب این عمل بینی بین بسیاری از آقایان رایج خواهد بود.
بیشتر بخوانید: اهمیت نوع پوست در جراحی بینی
دلیل انجام جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی استخوانی می تواند اندازه، شکل یا فرم بینی را تغییر دهد. همچنین ممکن است برای ترمیم ظاهر نامناسب ناشی از آسیب، رفع قوز، کجی، انحراف، افتادگی، اصلاح نقص مادرزادی یا بهبود برخی مشکلات تنفسی انجام شود.
اقدامات مهم قبل از جراحی بینی استخوانی
قبل از انجام جراحی بینی استخوانی، توجه به برخی از فاکتورهای مهم، بسیار ضروری خواهد بود. توجه به امور مقدماتی برای انجام عمل، شما را با یک عمل ایدهآل و منحصر بفرد مواجه خواهد کرد. باید توجه داشته باشید که باید قبل از عمل درباره بهترین سن جراحی بینی در جلسه مشاوره از جراح خود سوال بپرسید تا چنانچه در سن مناسبی هستید با تشخیص پزشک اقدام به جراحی زیبایی بینی کنید.
- در صورت ابتلا به بیماری خاص و سابقه مصرف داروهای خاص بهتر است پزشک جراح خود را در جریان قرار دهید.
- انجام تمام آزمایشات تجویز شده توسط پزشک متخصص قبل از آغاز جراحی بینی استخوانی و ارائه نتایج آزمایشات به جراح متخصص
- قطع مصرف داروهای ضدالتهاب همچون پروفن و آسپرین از دو هفته قبل جراحی، مصرف این داروها احتمال خونریزی در طول عمل را افزایش می دهد.
- قطع مصرف سیگار و مشروبات الکلی از دو هفته قبل آغاز جراحی، مصرف این مواد باعث ایجاد اختلال در اکسیژن رسانی به خون خواهد شد.
- یک روز قبل از آغاز جراحی توصیه می شود به میزان کافی مایعات بنوشید.
- استحمام شب قبل از جراحی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
- ناشتا بودن در روز جراحی بسیار مهم است از این رو توصیه می شود 8 ساعت قبل از آغاز این جراحی از خوردن و آشامیدن هر نوع مواد غذایی خودداری نمایید.
- در روز عمل همراه داشتن هر نوع آلات فلزی و زیورآلات ممنوع خواهد بود.
- بیمار باید نیم ساعت قبل از آغاز جراحی با همراه خود در مرکز جراحی حضور یابد.
همچنین این آماده سازی ها، ریسک و عوارض عمل را تا حد چشمگیری کاهش میدهد. از جمله اعمال مهم قبل از عمل، عبارتند از:
شناخت پزشک باتجربه و متخصص
یکی از نکات کلیدی و مهم قبل از انجام عمل جراحی، انتخاب پزشک با تجربه و متخصص است. معمولا برخی از پزشکان، تخصص بسیار زیادی را در این حیطه (به جهت انجام کیسهای بسیار زیاد عمل بینی استخوانی) کسب نمودهاند. در نظر داشته باشید که هرچه پزشک مورد نظر از تخصص و تجربه بالاتری برخوردار باشد، نتیجه ایدهآلتری را شاهد خواهید بود. در بسیاری از موارد شاهد عملهای نامناسب که سبب اختلال تنفسی و یا آپنه خواب میشوند، خواهیم بود. این نوع از عملها توسط پزشکان غیر متخصص و بی تجربه انجام میپذیرند. در این صورت بهتر است پزشکانی را برای عمل جراحی خود انتخاب کنید که تجربه و تخصص کافی را در بر داشته باشند. کسب اطلاعات جامع از پرونده پزشکان در این زمینه، کمک قابل توجهی برای انتخاب هوشمندانه، به شمار میرود. در نتیجه برای انجام عمل بینی باید به بهترین جراح بینی مراجعه کنید.
توجه به مشاورههای قبل از عمل جراحی بینی استخوانی
هدف از مشاورههای قبل از عمل جراحی بینی استخوانی، آمادگی بیمار برای انجام این عمل است. در این جلسههای مشاوره، بیماران از سوابق کاری پزشک خود مطلع شده و همچنین اطلاعات لازم را در اختیار پزشک متخصص قرار خواهند داد. لازم به ذکر است که علاوه بر حفظ زیبایی در انجام عمل، توجه به درمان مشکلات بینی توسط پزشک نیز بسی حائز اهمیت خواهد بود. از این جهت متقاضی باید پزشک متخصصی را انتخاب کند که در کنار حفظ زیبایی، سلامت فرد را نیز مد نظر قرار دهد. در این جلسات، بیمار از چهره بعد از عمل خود اطمینان یافته و با آنالیز بینی میتوانند از نتیجه جراحی آگاه شود.
توجه به نمونه کار جراحان
در این مرحله، بیمار به صورت مجازی و یا واقعی، عکسهای قبل و بعد بیماران را مشاهده نموده و از انتخاب خود، اطمینان پیدا میکنند. در بسیاری از موارد، افراد در مراکز پزشکی حضور پیدا کرده و از نزدیک نتیجه جراحیها را مشاهده خواهند کرد. در این صورت اطمینان از انجام عمل، بسیار بیشتر خواهد شد. این مرحله، علاوه بر اطمینان از صحت انتخاب، دلگرمی مناسبی برای بیماران نیز خواهد بود.
داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهید
قبل از انجام عمل جراحی بینی استخوانی، مصرف داروهای ممنوعه را قطع کنید. برخی از داروها میتوانند تاثیر مستقیمی بر روی جراحی شما داشته باشند. از جمله مهمترین عوارض آنها میتواند کاهش سرعت زمان بهبودی، باشد. لذا بهتر است برای مصرف دارو، با پزشک خود مشورت کنید. در برخی از موارد پزشک با توجه به صلاحدید خود، زمان عمل را تمدید میکند تا دورهی مصرف داروهای شما، به اتمام برسد. از این رو توجه به داروهای مصرفی (قبل و بعد از عمل جراحی) بسیار ضروری خواهد بود. همچنین در این دوره، مصرف الکل و دخانیات نیز ممنوع است. این موارد موجب کاهش روند بهبودی و در نتیجه بروز مشکلات جدی، خواهند شد.
برای عمل جراحی بینی استخوانی آماده باشید
از دیگر نکات مهم برای انجام عمل جراحی بینی استخوانی، کسب آمادگی لازم و استفاده از تجهیزات مناسب برای عمل است. لباس مناسبی تهیه کنید. بهتر است از لباسهایی استفاده کنید که دکمه دار باشند. در این صورت در هنگام تعویض لباس، با مشکل مواجه نخواهید شد. کمپرس یخ و تجهیزات مناسب به همراه داشته باشید. بهتر است اطلاعات کامل را از افرادی که در این زمینه تجربه دارند، کسب نمایید.
روند جراحی بینی استخوانی
برای انجام جراحی بینی نیاز به بیهوشی است تا این عمل در نهایت آرامش انجام شود و بیمار متحمل درد و ناراحتی نشود. در صورتی که جراحی به روش باز انجام شود، جراح برش هایی را در زیر تیغه بینی و داخل بینی ایجاد می کند و پوست بینی را به سمت بالا می کشد، اما اگر جراحی به روش بسته انجام شود برش ها تنها در داخل بینی زده می شوند و تغییرات و اصلاحات لازم در ساختار بینی اعمال می شود.
پس از اصلاح مشکلات ساختاری بینی، در صورتی که جراحی به روش باز باشد پوست روی بینی برگردانده می شود سپس بخیه زده می شود.در صورت صلاحدید پزشک، تامپون در داخل بینی قرار داده می شود تا باعث شکل گیری درست مجراهای بینی شود. تامپون ممکن است بین ۳ تا ۵ روز بنا به تشخصیص پزشک داخل بینی شما بماند. برای جلوگیری از وارد شدن هر گونه ضربه احتمالی و محافظت از بینی، از اسپیلنت استفاده می شود.
مراحل جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی شامل مراحل مختلفی است که در ادامه به آن می پردازیم:
مرحله اول: بیهوشی
طی فرآیند انجام جراحی بینی استخوانی، بیمار باید در وضعیت بیهوشی قرار بگیرد. استفاده از بیهوشی عمومی معمول تر از بی حسی موضعی یا تزریق وریدی است.
مرحله دوم : برش بینی
در مرحله دوم، جراح بینی را علامت گذاری کرده و آن را بر اساس روش جراحی بینی برش می دهد. در جراحی بینی بسته، برش ها فقط در داخل بینی ایجاد می شود در صورتی که در جراحی بینی باز علاوه بر داخل بینی در ناحیه کلولا (بین دو سوراخ بینی) برش زده می شود. به دلیل معمولا جراحی بینی به روش باز انجام می شود، در ویدئو ذیل برش باز به شما نشان داده می شود.
مرحله سوم: اصلاح مشکلات ساختاری بینی
در این مرحله، جراح تغییرات موردنیاز در ساختار بینی را انجام می دهد. این تغییرات ممکن است روی سپتوم یا تیغه بینی، غضروف ها، استخوان ها، نوک بینی و … بسته نوع و میزان مشکلات اعمال شود.
مرحله چهارم: بخیه و قرار دادن تامپون و اسپیلنت
در مرحله آخر نواحی برش که برش خورده بخیه زده می شوند و برای حفظ ساختار بیین پس از جراحی اسپلینت داخل بینی قرار داده می شود و بینی پانسمان می شود.
مراقبتهای بعد از جراحی بینی استخوانی
- یکی از مواردی که تاثیر مستقیمی بر روی عمل جراحی بینی استخوانی شما دارد، توجه به مراقبتهای بعد از عمل است. این مراقبتها نقش بسزایی بر روی نتیجه جراحی خواهند داشت. لذا توجه به آنها و رعایت تمام اصول پس از عمل امری ضروری تلقی میشود. از جمله مراقبتهای پس از عمل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نحوه خوابیدن بعد از جراحی بینی باید به صورتی باشد که سر بالاتر از بدن قرار بگیرد.
- استفاده از کمپرس سرد در 24 ساعت اولیه پس از عمل
- مصرف مرتب داروهای تجویز شده
- مصرف نوشیدنیهای طبیعی و سبزیجات و توجه به تغذیه مناسب پس از عمل
- مراقبت بیمار به جهت جلوگیری از سرماخوردگی
- عدم قرار دادن عینک بر روی بینی
- عدم باز کردن دهان با ابعاد زیاد
- عدم انجام فعالیتهای سنگین و ورزش بعد از جراحی بینی به مدت 8 هفته
- عدم مصرف نمک برای جلوگیری از ورم
هزینه جراحی بینی استخوانی
هزینه جراحی بینی استخوانی به دلیل ویژگی های بینی با هزینه جراحی بینی گوشتی ممکن است متفاوت باشد. همچنین روش جراحی نیز در هزینه آن موثر است. برای اطلاع از هزینه ها و مشاوره با دکتر هادی سرمست جراح پلاستیک بینی و صورت با شماره تماس بگیرید.
سوالات متداول جراحی بینی استخوانی
زمان جراحی بینی بستگی به تغییرات بینی دارد اما اصولا زمان جراحی بینی یک تا سه ساعت می باشد. بعد از جراحی بینی شخص احتیاجی به بستری ندارد و مرخص می شود.
به هیچ عنوان نباید بعد از جراحی بینی کم تحرک باشید و استراحت مطلق داشته باشید بلکه باید به آرامی شروع به راه رفتن نمایید، فعالیت های روزانه خود را می توانید بعد از برداشتن اسپلینت روی بینی آغاز نمایید اما برای انجام دادن فعالیت های شدید و ورزش های سنگین باید کمی صبور باشید ، به هیچ عنوان در ماه اولیه بعد از جراحی بینی نباید فعالیت های سنگین انجام گیرد .
لیزر در جراحی زیبائی بینی به غیر از انجام برش اولیه کاربرد دیگری ندارد و این برش لیزری هم هیچ ارجحیتی نسبت به برش با تیغ جراحی ندارد .